دامنه چیست؟

نام دامنه چیست؟

نام دامنه، یک رشته متنی است که به یک ادرس IP اشاره دارد و از نرم افزار سرویس گیرنده برای درسترسی به یک وب سایت استفاده می کند.

به زبان ساده، نام دامنه متنی است که کاربر برای دسترسی به یک وب سایت خاص در پنجره مرورگر وارد می کند.

به عنوان مثال: با دامنه www.didegah.com وارد وب سایت اموزشی دیده گاه می شوید.

آدرس واقعی یک وب سات یک عدد IP پیچیده است. مانند:   31.57.23.17 اما به لطف دامنه، انسان می تواند یک نام دامنه اسان و زیبا برای سایت خود انتخاب کند و کاربران به سایت های مورد نظر هدایت شوند.

نام دامنه بیشته شصت و سه کاراکتر و کمینه یک کاراکتر است که بعد از پروتکل در URL وارد می شود، مانند مثال زیر:

url

دامنه سطح بالا و سطح دو چیست؟

در مثال didegah.com، دو قسمت در نام دامنه وجود دارد، یک: didegah است که به عنوان SLD (Secend Level Domain) یا دامنه سطح دوم می باشد و دو .com که به عنوان TLD (Top Level Domain)  می باشد.

به پسوندهایی که مجوز رسمی دارند TLD می گویند.

 

پسوندهای عمومی:

پسوندهای com به معنی commercials که مناسب فعالت های گوناگون می باشد و دامنه .net که برای Network و کارهای شبکه ایی استفاده می شود و .org که organization و سازمانی می باشد، پسوندهای عمومی هستند و نکته مهم اینجاست که محدودیتی برای ثبت این دامنه های برای افراد مختلف وجود ندارد و هرکسی می تواند این دامنه ها را ثبت کند.

 

پسوندهای اختصاصی:

این نوع پسوندها برای سازمان یا افراد خاصی استفاده می شوند که فعالیت هایی مشخص در چارجوب و قانون مشخصی را انجام می دهند. برای مثال .biz که مخفف business می باشد و برای فعالیت تجاری خاص استفاده می شود. یا دامنه .pro که مخفف Professional که دامنه محبوبی هم می باشد و برای استفاده از این دامنه باید مجوز دریافت شود و برای افرادی در هر زمینه فعالیت به صورت حرفه ایی می باشد.

 

پسوندهای ملی:

پسوندهایی که مربوط به کشور خاصی می باشد مانند کشور خود ما ایران که .ir می باشد و مخصوص کشور ایران است. پسوند های  دو حرفی  که حتما شما هم آنها را دیده اید مربوط به کشورهای مختلف می شود برای آشنایی بیشتر به صفحه  آموزش مهارت هفتم قسمت نام های دامنه مراجعه کنید.

 

روش ثبت دامنه ایران:

برای ثبت دامنه ملی ایران .ir باید به سایت nic.ir مراجعه کنید. اما نکته قابل توجه و مهم این است که ابتدا باید ببینید دامنه ی مورد نظر شما را قبلا کسی ثبت کرده است یا خیر؟

برای اینکار سایت های مختلفی وجود دارد که البته خود سایت ایرنیک – مرکز ثبت دامنه های کشوری این کار را انجام می دهد.در صفحه اول سات و بالای صفحه گزینه کیست وجود دارد، نام دامنه انتخابی خود را در این قسمت وارد کنید تا از آزاد بودن دامنه مطلع شوید. بعد از اطمینان از آزاد بودن دامنه در منوی دامنه ها گزینه ثبت دامنه اقدام به ثبت و گرداخت هزینه دامنه مورد نظر کنید.

اگر در این راه به مشکلی برخوردید یا برای شما پرسشی پیش آمد می توانید با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.

 

در ادامه از شما دعوت می کنم مقاله انتخاب یک دامنه خوب و مناسب برای سایت را بخوانید.

 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *